Het laatste Amerikaanse militaire vliegtuig vertrok van de internationale luchthaven Hamid Karzai in Kabul

0 491

Ultimul avion militar american, împreună cu ultimele trupe americane, au decolat de la Aeroportul Internațional Hamid Karzai (KBL) din Afganistan, au anunțat oficialii Pentagonului. Aceasta marchează sfârșitul celui mai lung război al Statelor Unite, care se întinde pe o perioadă de peste două decenii.


„Sunt aici pentru a anunța finalizarea retragerii noastre din Afganistan. Ultimul avion C-XNUMX a decolat de la Aeroportul Internațional Hamid Karzai pe XNUMX august XNUMX, la XNUMX:XNUMX, ora Coastei de Est. Ultimul avion cu echipaj este acum liber de spațiul aerian afgan”, a declarat presei Generalul Corpului de Marină – Kenneth F. Mackenzie Jr. – Comandantul Comandamentului Central al SUA.

El a adăugat că există cetățeni americani care au rămas în urmă, dar că el crede că ar putea fi în continuare capabili să părăsească Afganistanul, deoarece Departamentul de Stat ar continua să lucreze pentru a îi ajuta pe aceștia să părăseasca teritorul afgan deținut acum de talibani.

Războiul de XNUMX de ani a costat SUA petse XNUMX trilioane de dolari și peste XNUMX de soldați americani uciși în acțiune, inclusiv XNUMX dîn exploziile recente care au avut loc la aeroportului din Kabul.

Înainte ca Kabul să cadă, mai multe zboruri de evacuare erau în curs de desfășurare, fiind scoase din Afganistan în jurul a XNUMX de persoane. La câteva zile după ocuparea talibanilor, Statele Unite au desfășurat peste XNUMX de soldați americani și zeci de avioane C-XNUMX Globemaster III pentru a grăbi operațiunile. XNUMX august XNUMX, a fost apogeul evacuării Statelor Unite, când aproximativ XNUMX de americani, afgani și cetățeni ai partenerilor aliați au plecat din Afganistan la bordul avioanelor militare și comerciale ale SUA și ale aliaților.

În total, peste XNUMX de persoane au fost transportate de la Aeroportul Internațional Hamid Karzai (KBL) din iulie XNUMX, XNUMX dintre ei fiind americani, a declarat Purtătorul de Cuvânt al Pentagonului, John Kirby. Secretarul de Stat Antony Blinken a lăudat evacuarea condusă de militari, numind operațiunea eroică și a afirmat, de asemenea, că prezența diplomatică a Statelor Unite se va muta acum la Doha, în Qatar.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.